Ako zabrániť tomu, aby váš iPhone uložil dve fotografie zakaždým, keď urobíte HDR alebo portrét

Všetky iPhony majú možnosť fotiť v HDR a najnovší iPhone 7 Plus dokáže fotiť aj s efektom portrétu. V predvolenom nastavení, keď urobíme jednu z týchto dvoch špeciálnych fotografií, naše zariadenie uloží ich dve kópie, jednu s efektom a jednu bez neho.

Pravdou je, že to môže byť užitočné, takže si môžete porovnať, ktorý z nich je lepší, a rozhodnúť sa, ktorý z nich preferujete. Prinajmenšom v mojom prípade však vždy máte tendenciu zostať pri tom, ktorý obsahuje efekt, v podstate preto, že ste sa rozhodli fotografovať týmto spôsobom, pričom ste použili HDR alebo použili režim portrétu iPhone 7 Plus, teda všetky ostatné zostávajú a zaberajú vzácne miesto vo vašom zariadení.

Ako zabezpečiť, aby iPhone neukladal duplicitné fotografie

Deaktivácia tejto funkcie alebo nie je vecou vkusu, možno je to menej otravné pri fotografiách s HDR, pretože máme tendenciu robiť menej, avšak ak máte iPhone 7 Plus, je veľmi možné, že vaše fotenie s efektom portrétu bude intenzívnejšie a ocitnete sa s množstvom duplicitných fotografií vo fotoaparáte.

Ak sa tomu chcete vyhnúť, postupujte podľa týchto krokov, je to veľmi jednoduché.

Krok 1 – Otvorte nastavenia vášho iPhonu

Krok 2 – Nájdite možnosť Fotografie a fotoaparát a klepnite na ňu

Vyhnite sa duplicitným fotografiám-iPhone

Krok 3 – Posuňte sa nadol, kým neuvidíte možnosti Portrétny režim (iba iPhone 7 Plus) a HDR. Keď ich nájdete, vypnite oba prepínače.

Vyhnite sa duplicitným fotografiám-iPhone

A je to, vyhnete sa tak uloženiu dvoch fotografií toho istého záberu a budete mať k dispozícii len tú kópiu, ktorú ste zamýšľali vytvoriť, tú, ktorá obsahuje HDR efekt alebo portrétový režim.


Pridať ako preferovaný zdroj v Google